top of page

המפגש הראשוני

 

כן, גם כאן הרושם הראשוני יכול להוביל לידידות מופלאה או ליחסים חשדניים ולאיבה ארוכת שנים.

המפגש הראשון בין הילד למרפאה ולרופא חשוב מאד. חשוב ליצור אוירה נעימה, ידודותית וחיובית לילד ולהפוך את המפגש הראשון לחוויה נעימה.

בעיצוב המרפאה ויצירת האוירה הנעימה הושקעה מחשבה רבה. פינות המשחק, הצפייה בתוכניות אהובות, הצבעוניות, התמונות והמשחקים הופכים את המקום לפחות "מרפאה" ויותר "משחקיה".

חשוב לנו מאד לבצע את הבדיקה באוירה חיובית ככל האפשר, לתת לילד לחקור, לדבר, להפעיל.

המחמאה הגדולה ביותר שלנו היא כשהילד אומר שהיה לו כיף ושהוא רוצה לחזור, כשהוא ממשיך להגיד את זה גם בטיפולים הבאים אנחנו יודעים שהצלחנו.

המטרה שלנו היא לא רק לבצע את הטיפול הטוב ביותר לילדך אלא להפוך את ילדך ל"מטופל חיובי" ללא פחדים וחרדות. אחים שרבים מי יהיה ראשון הם מחזה נפוץ אצלנו. 

ילדה יפה מחייכת

עצות להורים

  1. חשוב להרגיל את הילד לצחצח שיניים החל מבקיעת השן הראשונה וחשוב מאד להקפיד לצחצח כל ערב ובוקר. אפשר להרגיל את הילד ע"י משחק/ צחצוח בסוף האמבטיה ולנסות להפוך את הצחצוח לחוויה מהנה. אסור לוותר על הצחצוח בערב - כמו שלא תוותרו על מקלחת אחרי יום של פעילות כך גם אסור לוותר על הצחצוח. הדבר האחרון שנכנס בערב לפה היא המברשת. אין צורך "להעמיס" את המברשת במשחת שיניים. כמות של גרגר אפונה מספיקה. אם יש בעיה עם הטעם של המשחה ושום "טעם" לא מתאים, עדיף לוותר על המשחה ולצחצח בלי כלום. עד גיל שש ההורים מצחצחים לילד.

  2. לא לתת לילד לשתות משקאות ממותקים! קולה, מיצים, פטל, תה לתינוק כל אלו מכילים ריכוז גבוה של סוכר. תינוקות ששותים משקאות ממותקים מפתחים לרוב עששת נרחבת בשיניים הקדמיות (עששת בקבוק).

  3. יש לצמצם את כמות הממתקים והחטיפים, אם וכאשר "נשברים" לתת את הממתקים בסמוך לארוחה.

  4. חשוב להגיע למרפאת השיניים להדרכה ולביקורות סדירות כל 6 חודשים מרגע בקיעת השיניים.

  5. אין לאיים בביקור אצל רופא השיניים. רצוי להשתמש במשפט כמו "הולכים לבקר את אדי" ולא ד"ר אדי, לא להסביר "זו רק זריקה קטנה.." או להבטיח מתנות גדולות כי הילד מחכה כבר למחיר שהוא ישלם על כך. רצוי לפנות למרפאה שתעניק אוירה נוחה יותר (רופא ללא חלוק, ציור קיר, אביזרים צבעוניים וכו').

  6. חשוב להשתדל להגיע רגועים למרפאה. הורה לחוץ מלחיץ את הילד, הילד רגיש לשינויי מצב הרוח שלנו. גם אם צריך לחכות קצת, עדיף לשחק עם הילד בפינת המשחקים מאשר לריב עם הפקידה.

  7. חשוב להשתמש במברשות שיניים מתאימות. מומלצת שיטת המברשות של 4 השלבים המותאמת לכל קבוצת גיל. יש לדאוג להחליף את המברשת כל 3-6 חודשים וכמובן להתייעץ עם רופא השיניים.

 

בשאלות נוספות ניתן לפנות דרך האתר או דרך  הדואר  האלקטרוני

מעניקים לילדכם חיוך בריא

bottom of page